Poštovani klijenti,

s ciljem sigurnosti i zaštite zdravlja svih korisnika usluga logopedskog kabineta Logovježbaonica, u nastavku slijedi nekoliko smjernica vezanih uz posjet logopedskom kabinetu.

 • Količina dostupnih termina i vrijeme početka pojedinih terapija su korigirani na način da je povećan vremenski razmak između termina (minimalno 15 minuta) kako bi se ostavilo dovoljno vremena za prozračivanje prostora te dezinfekciju radnih površina i materijala.
 • Molimo vas da NE DOLAZITE ukoliko kod sebe ili djeteta primijetite povišenu tjelesnu temperaturu ili bilo koji drugi simptom COVID-19 virusa !!!
 • Izuzev toga, pravila o načinu otkazivanja termina I DALJE VRIJEDE.
 • Mole se klijenti da na termin dolaze na vrijeme (najpoželjnije tek koju minutu neposredno prije termina) te da NE KASNE po dijete kako bi se izbjeglo susretanje više osoba u prostoru kabineta ili ispred njega.
 • Dijete u kabinet dolazi u pratnji samo jedne odrasle osobe (iznimka vrijedi za roditelje koji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanje mlađe braće ili sestara, koji u tom slučaju čekaju u čekaonici).
 • Po ulasku u prostore čekaonice roditelj OBAVEZNO dezinficira vlastite ruke.
 • Po ulasku u prostore čekaonice, dijete odlaže suvišnu odjeću i stvari na za to predviđeno mjesto te se iz cipela presvlači u čiste papuče. Nakon toga U PRATNJI RODITELJA u kupaonici pere ruke toplom vodom i sapunom, sukladno epidemiološkim preporukama o pranju ruku.
 • Roditelj s djetetom čeka u prostoru čekaonice do poziva logopeda. Navedeno osobito vrijedi u slučaju ranijeg dolaska na termin. Ljubazno molimo da poštujete vrijeme predviđeno za pripremu prostora i pauzu logopeda !!
 • U prostorima kabinetu obavezno je nošenje zaštitne maske za lice za roditelje/osobu u pratnji djeteta. Dijete NE MORA nositi masku. Vezano uz spomenute maske, molimo roditelje da pripreme dijete na to da će logoped nositi masku te im na način primjeren dobi objasne razlog zašto je tome tako. Logoped će nositi masku i vizir tijekom cijelog tretmana, a u slučajevima kada je neophodno da dijete vidi lice/usta logopeda, će se održavati primjeren razmak između logopeda i djeteta te koristiti zaštitni vizir za lice.
 • Roditelj/pratnja se u kabinetu zadržava što je kraće moguće. Za sve opširnije povratne informacije, pitanja roditelja i savjete stojimo na raspolaganju putem e-maila, sms-a te whatsappa. Moguće je i savjetovanje roditelja u kabinetu (bez djeteta) uz prethodnu rezervaciju termina.
 • Korištenje igračaka će se, u slučajevima kada je to moguće (starija predškolska i školska djeca) svesti na minimum, a po završetku tretmana sva korištena sredstva bit će propisno dezinficirana. Također će se voditi računa da tijekom jednog radnog dana više djece ne koristi istu igračku. Iz tog razloga kontinuirano se nadopunjuju materijali za rad kako bi se umanjila mogućnost korištenja istih igračaka na većem broju djece.
 • Plaćanje usluga vrši se po završetku tretmana, roditelj stavlja novac na stol, a na isti način logoped vrši vraćanje ostatka novca i izdavanje računa.

Apeliramo još jednom na sve klijente da se pridržavaju ovih uputa kako bismo svi zajedno odgovornim ponašanjem doprinijeli održavanju kontrole nad nastalom situacijom i nastavili s pružanjem usluga koje su djeci prijeko potrebne!